Moskisvet.com
fitnes vadba

Novice

Oglas

Minimalistični vodnik za učinkovito vadbo: Učinkovitejša vadba v fitnesu

PR
29. 12. 2023 11.50
0

Ste tudi vi sprejeli predpraznično resolucijo, da boste že zdaj ali pa vsaj po novem letu bolj fizično aktivni? Ideje še nekako niste uspeli speljati, ker ne vesti, kje začeti? Ne skrbite, predstavljamo vam vodnik, s katerim boste enostavno začrtali svojo fitnes pot.

Bližamo se novemu letu in ponadi je ravno to čas, ko radi sprejmemo novoletne resolucije, obljube in še raje kujemo idealistične načrte za prihodnost. Nekateri se bodo v novem letu začeli bolj zdravo prehranjevat, spet drugi bodo bolj fizično aktivni in tretji bodo prepotovali svet. Nekaterim bo celo uspelo, spet drugi bodo idejo opustili že v sredini januarja. Na kateri strani tehtnice pa se nahajate vi? Če ste si tudi vi obljubili spremembe na področju zdravja in fizične aktivnosti, pa ne veste, kako se zadeve lotiti, je čas, da vam predstavimo krajši, a nadvse izčrpen vodnik po vaši novi fitnes rutini. Že poznate opremo, ki jo boste uporabljali? Fitnes oprema je nekaj, s čimer, se boste morali seznaniti, če bo vaša vadba potekala v fitnesu, saj nekje pravzaprav morate začeti.

Da bo vaša fitnes vadba še učinkovitejša, morate poznati nekaj učinkovitih trikov.

Kako do učinkovitejše vadbe v fitnesu?
Kako do učinkovitejše vadbe v fitnesu? FOTO: Arhiv naročnika

Postavite si prioritete, kaj točno je vaš cilj?

Izraz "vadba" ali "fitnes" mnogim nadvse pogosto vzbuja negativne asociacije. V mislih se takoj pojavijo besede kot so monotonost, dolgočasnost, neudobje in utrujenost. Ko vadba postane sinonim za naporno opravilo, jo zlahka opustimo in pozabimo na vse obljube, ki smo si jih zadali. Zato je čas, da spremenite svoje miselnost in način vadbe. Mnogi strokovnjaki zatrjujejo naj vadba postane zabavnejša in dinamična, tako jo boste lahko izvajali dlje časa in z nasmeškom na obrazu. Vprašajte se, kaj je vaš cilj? Želite vsak dan enostavno razgibati svoje telo ali so vaše zahteve višje in bi radi opravili zahtevno, učinkovito vadbo? Ko poznate odgovor, si boste tudi lažje pripravili vadbo v fitnesu ali se celo odločili za fitnes inštruktorja. Na ta način boste tudi lažje pristopili do fitnes opreme, saj boste točno vedeli, kaj si od vadbe želite. Če ste začetnik lahko poskusite s tekalno stezo ali sobnim kolesom, ki sta odlični kardio napravi. 

Ker vemo, kako hitro znamo opustiti zdrave navade, še posebej takrat, ko morda na prvo žogo ne opazimo želenih rezultatov, je pomembno, da se za vadbo odločimo iz pravih razlogov. Pozabite na izgubo telesne teže ali boljši videz (ki nikakor nista izključena), osredotočite se raje na svoje zdravje in kako pomembna je fizična aktivnost. Fitnes vadbo izvajajte, ker vam je ljuba in ne zato, ker čutite, da jo morate opravljati ali pa zato, ker si je ravno vaš sosed omislil nov domači fitnes.

Bistveni elementi fitnes vadbe na katere ne smete pozabiti

Odkrijte bistvo minimalistične vadbe z vključitvijo treh temeljnih elementov, gibljivosti, moči in kardio vadbe. Združite kardio vadbo in vadbo za moč, pri čemer se osredotočite na vadbo v intervalnem slogu in na način, da bo ta ustrezala izključno vam. Osredotočite se na vaje, ki vključujejo glavne mišične skupine, da povečate presnovne potrebe in spodbudite funkcionalno pripravljenost. Prednost takšne vadbe je zagotovo tudi v tem, da ne potrebujete posebne opreme, zagotovo pa se bo izboljšala vaša fizična pripravljenost in kondicija. Tako boste vsakodnevna opravila opravljali lažje ter z večjo samozavestjo.

Preden se lotite vadbe ne pozabite na ogrevanje, tako boste telo dobro pripravili na vadbo, vi pa boste lažje ostali osredotočeni. Priporoča se 75-150 minut vadbe, odvisno od njene intenzivnosti. Ste pripravljeni?

 

Naročnik oglasa je Mimovrste.

ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 400