19.06.2018 Slovenija 27 °C
Prijavljen si kot: | Odjavi me

Pet legendarnih dišav, ki jo bodo povsem obnorele

Ljudje okolico zaznavamo s čutili. Pri tem ne igrata vedno najpomembnejše vloge vid ter otip, temveč tudi vonj. Določene kraje in ljudi si namreč zapomnimo prav po vonju. In ravno zaradi tega je še kako pomembno, kako dišite, ko se odpravite na prvi, drugi, tretji zmenek. Da bo odločitev o izbiri dišave, ki bo povsem obnorela vašo simpatijo, lažja, smo za vas pripravili seznam petih večnih klasik, ki nikoli ne razočarajo.

Čeprav znanstveniki niso povsem prepričani, katere dišave še posebej privlačijo nasprotni spol, pa so povsem prepričani, da je vonj še kako pomemben, ko je govora o tem, ali se boste nekomu zdeli privlačni ali ne. Vonj je namreč eden izmed glavnih segmentov, po katerem si vas bodo ženske zapomnile, zato je premišljena izbira dišave ključnega pomena, ker s svojim vonjem puščate pomemben pečat in vplivate na to, kako vas bodo ženske definirale.

V nadaljevanju vam predstavljamo pet legendarnih dišav, ki bi jih glede na njihovo večno priljubljenost moral preizkusiti vsak moški, ker se morda ravno med njimi skriva tista, ki najbolje opiše vas in vašo osebnost. Strokovnjaki so vsekakor prepričani, da boste s temi petimi dišavami težko naredili napako.

Acqua Di Parma – Colonia

Morda se sliši neverjetno, a dišava Colonia je stara več kot stoletje, kar pomeni, da je ena izmed najstarejših dišav sodobnega časa. Predstavili so jo leta 1916, ta legendarni parfum pa je vsekakor zaslužen za mnogo uspešnih zapeljevanj. Ima značilen vonj bolgarske vrtnice, jantarja in nežnega mošusa. Velja za simbolj prefinjenosti in stila.

Green Irish Tweed – Creed

Intenzivna dišava za prave moške, ki so jo predstavili že davnega leta 1985, a je še vedno v samem vrhu priljubljenosti. Dišava je zanovana na sandalovini, jantarju, baziliki, verbeni in iris, namenjena pa je samozavestnim in močnim moškim.

Eau Savage – Dior

To dišavo so predstavili daljnega leta 1966, za njeno prepoznavnost pa so že od samega začetka skrbele sveže arome limone v kombinaciji s sivko na osnovi lesa. Jasne in sveže note agrumov ter svežega rožmarina se namreč odlično ujemajo z osnovnimi lesnimi vonji, kot so hrastovina, vetiver (visoka trava, ki ima izredno aromatične korenine, iz katerih pridobivajo eterično olje), jantar in mošus.

Ritorno ad un grande classico. #eausavage #estate2017

A post shared by Riccardo Sargeni (@alsoknownasricky) on

Pour Monsieur – Chanel

Večna klasika, ki navdušuje že več kot 60 let, v njenem opojnem vonju pa uživajo tudi mlajše, moderne generacije. Skorja hrasta in cedre ustvarja ostro, zapeljivo osnovo, za piko na i pa poskrbijo srednje nežne note ingverja, kardamoma in bazilike, ki ob verbeni, limoni in nerolu tvorijo popolno dišavo za sofisticirane moderne moške.

love this smell - tuesday start #CHANEL#pourmonsieur #thankyou

A post shared by anthonychow - chowlok - ac (@chowlok) on

Vetiver – Guerlain

Elegantna dišava, ki poudarja moškost. Vetiver so javnosti predstavili leta 1961 in v zelo kratkem času je postal klasika, ki navdušuje še danes. Marelične aromatične note se popolno stapljajo z umirjenim vonjem vetiverja, parfum pa je zelo lahkoten in obstojen obenem, zato je pogosta izbira tistih, ki imajo radi nežne, dalj časa trajajoče vonje. Piko na i dišavi dajejo vonji bergamota, koriandra, limone in mandarine, osnovo pa sestavljata vetiver in cedra. Velja za pravo izbiro za vroče poletne noči.

Oceni članek

         
Ocena: 3,5 / 4

Prenesi v

Komentarjev: 6
 
kundalinigirl 06.09.2017 18:20:46
Če ne uporabljaš Malizie, kakšen moški pa si? :)
 
frang00 27.08.2017 22:45:19
Razen če si pameten, potem naročiš oksitocin, bodo ženske po nareku mati narave se lepile nate.
 
frang00 27.08.2017 22:45:14
Razen če si pameten, potem naročiš oksitocin, bodo ženske po nareku mati narave se lepile nate.
 
karamba34 25.08.2017 20:52:14
z malizio se bosta hitro ujela
kajenje je zdravo 25.08.2017 07:37:02
Pozabili ste pa eno disavo, ki izvira tam nekje iz leta 1000 - to je vonj sveze natisnjenih bankovcev. Znano je, da ta vonj prisili zenske noge, da se pricnejo razmikati.
kundalinigirl 06.09.2017 18:20:06
@kajenje je zdravo: To govoriš iz lastnih izkušenj? Lol :)
Več komentarjev